Lounais-Suomen suurin mieskuorokokoonpano

Mieskuoro Laulun Ystävät ry on perustettu vuonna 1914. Riveissä on reilun sadan vuoden aikana ollut yli 800 laulajaa ja ohjelmistossa 500 teosta. Yhdistys ylläpitää useita kokoonpanoja kvarteteista suurkuoroon. Tarvittaessa (esim. isoihin teoksiin) perustetaan projektikuoroja, johon kutsutaan avustajiksi muitakin kuoroja ja/tai kuorolaisia.

Osa turkulaisuutta

LY on aloittanut Turun tuomiokirkon uudenvuoden vastaanottoperinteen vuonna 1924. Vappuaamu taidemuseolla – perinteenä vielä muutaman vuoden vanhempi – ja joulurauhan julistus Vanhalla Suurtorilla ovat jokavuotisia julkisia esiintymisiämme. Vuosittain LY antaa vähintään kolme konserttia.

Kansainvälisiä kiertueita

LY on esiintynyt ympäri Eurooppaa, Israelissa, Kanadassa ja Japanissa (ks kartta). Savonlinnan Oopperajuhlilla 1990. Vuonna 2014 LY avustajineen teki yhdessä Laulu-Miesten ja Turun Filharmonisen orkesterin kanssa Sibeliuksen Kullervon Turun Logomossa ja Helsingin musiikkitalossa. Viimeisin matkakohde keväällä 2016 on Reykjavikin Nordic and Baltic Male Choir Festival.

Levytyksiä

Kuoro on levyttänyt Sibeliuksen Kullervo-sinfonian kahdesti ja esittänyt sen useasti Suomessa ja maailmalla. Lisäksi Cherubinin Requiem ja Shostakovitshin sinfonia, Babi Jar. De profundis DVD -tallenne valmistui jouluksi 2014.

Hyvät johtajat

Hyvän laulunjohtaja on sellainen, jonka opissa paitsi tarttuu joka harjoituksella jotakin uutta, mutta toki myös nauretaan paljon. Taiteellinen johtajamme Juha Järvinen sekä laulunjohtajat Kristina Raudanen ja Pekka Salminen täyttävät nämä kriteerit mainiosti. Katso lista LY:n johtajista kautta aikain.