Musiikkitoiminta ja koulutus

Suurkuorosta kvartettiin

Kun koko kuoro konsertoi, lavalla on 70–80 tyylikästä laulajaa. Silloin nk. peruskuoron lisäksi laulajakaartiin liittyvät myös seniorijäsenet. Peruskuoro harjoittelee maanantaisin ja seniorikuoro tiistaisin.

Tarpeen mukaan koottavia keikkakokoonpanoja tilataan yksityistilaisuuksiin, kuten syntymäpäiville, yritysjuhliin ja hautajaisiin.

Katso esimerkkejä musiikkiesityksistä LY:n You Tube -kanavalta:

YouTube-logo-full_color

Kurssitoiminta

Normaalien kuoroharjoitusten lisäksi järjestämme yhteistyössä Auralan kansalaisopiston kanssa kursseja eri teemoista. Kursseja voidaan järjestää myös räätälöidysti tilaajan toiveiden mukaan. Kerää porukka ja tilaa vaikkapa juomalaulukurssi ennen yrityksen tai yhdistyksen juhlia ja yllätä väki moniäänisillä spontaaniesityksillä.

Auralan kansalaisopiston kurssit järjestetään pääosin LY:n laulusalissa torstaisin. Kurssi-illan jälkeen voi halutessaan jatkaa yhteislaulua torstai-illan kvartettiharjoituksissa.

Ajankohtaisia lisätietoja kursseista: www.aurala.fi tai puh. 050 316 7702.

Kuorolaulun aakkoset

Haluaisitko laulaa kuorossa, mutta epäröit osaamistasi? Laulun Ystävien yteistyössä Auralan kansalaisopiston järjestämällä kurssilla opit kuorolaulun perusasiat. Harjoittelemme nuotinlukua, rytmiikkaa, kuoronjohtajan viittausten seuraamista ja äänenkäytön perusteita.

Lauletaan joululauluja

Tule laulamaan joululauluja ”virallisen joululaulukuoron” Mieskuoro Laulun Ystävien kanssa. Sukellamme niin perinteisempien kuin uudempienkin joululaulujen maailmaan. Tällä kurssilla löydät takuulla joulumielen pimeän marraskuun keskelläkin.

Kun on aika juhla- ja juomalaulujen

Kurssilla pääset kevään tunnelmaan ja opit lauluja, jotka nostattavat tulevien juhliesi tunnelman kattoon. Juhla- ja juomalauluilla on pitkät kulttuuriset perinteet, ja niistä löytyy paljon ammennettavaa. Tutustumme opiskelijoiden juhlalauluihin, juhlallisiin kansanlauluihin sekä niin suomalaisiin kuin ulkomaisiin juomalauluihinkin.

Varmuutta kuorolaulamiseen

Haluaisitko lisää varmuutta kuorolaulamiseen? Kurssi sopii sinulle, jos olet osallistunut syksyn Kuorolaulun aakkoset -kurssille tai jos sinulla on jo jonkin verran kuorolaulukokemusta. Kurssilla kertaamme kuorolaulun perusasioita, kuten nuotinlukua ja rytmiikkaa. Harjoittelemme neliäänistä laulantaa ja kvartettilaulua.