Musiikkitoiminta ja koulutus

Suurkuorosta kvartettiin

Kun koko kuoro konsertoi, lavalla on 70–80 tyylikästä laulajaa. Silloin nk. peruskuoron lisäksi laulajakaartiin liittyvät myös seniorijäsenet. Peruskuoro harjoittelee maanantaisin ja seniorikuoro tiistaisin.

Tarpeen mukaan koottavia keikkakokoonpanoja tilataan yksityistilaisuuksiin, kuten syntymäpäiville, yritysjuhliin ja hautajaisiin.

Katso esimerkkejä musiikkiesityksistä LY:n You Tube -kanavalta:

YouTube-logo-full_color

Kurssitoiminta

Normaalien kuoroharjoitusten lisäksi järjestämme tilauksesta kursseja eri teemoista. Kerää porukka ja tilaa vaikkapa juomalaulukurssi ennen yrityksen tai yhdistyksen juhlia ja yllätä väki kvartetin spontaaniesityksillä. Seuraavassa esimerkkejä kursseista. Aika ajoin järjestämme uusille laulajille ja halukkaille kuoromerkkien suorittajille mieskuorojen perusohjelmison koulutusta maanantaisin klo 17–18 ennen varsinaisia kuoroharjoituksia.

Kuorolaulun aakkoset

Haluaisitko laulaa kuorossa, mutta epäröit osaamistasi? Laulun Ystävien kurssilla opit kuorolaulun perusasiat. Harjoittelemme nuotinlukua, rytmiikkaa, kuoronjohtajan viittausten seuraamista ja äänenkäytön perusteita.

Lauletaan joululauluja

Tule laulamaan joululauluja “virallisen joululaulukuoron” Mieskuoro Laulun Ystävien kanssa. Sukellamme niin perinteisempien kuin uudempienkin joululaulujen maailmaan. Tällä kurssilla löydät takuulla joulumielen pimeän marraskuun keskelläkin.

Kun on aika juhla- ja juomalaulujen

Kurssilla pääset kevään tunnelmaan ja opit lauluja, jotka nostattavat tulevien juhliesi tunnelman kattoon. Juhla- ja juomalauluilla on pitkät kulttuuriset perinteet, ja niistä löytyy paljon ammennettavaa. Tutustumme opiskelijoiden juhlalauluihin, juhlallisiin kansanlauluihin sekä niin suomalaisiin kuin ulkomaisiin juomalauluihinkin.

Varmuutta kuorolaulamiseen

Haluaisitko lisää varmuutta kuorolaulamiseen? Kurssi sopii sinulle, jos olet osallistunut Kuorolaulun aakkoset -kurssille tai jos sinulla on jo jonkin verran kuorolaulukokemusta. Kurssilla kertaamme kuorolaulun perusasioita, kuten nuotinlukua ja rytmiikkaa. Harjoittelemme neliäänistä laulantaa ja kvartettilaulua.