Liity laulajaksi

Kuoro on monipuolinen harrastus

Mies, joka haluat laulaa. Oletko joskus soittanut instrumenttia tai tunnetko nuotit? Ovatko ystäväsi kehuneet sinua karaokessa?

Kuorossa ja erilaisissa lauluryhmissä laulaminen on hauska ja kehittävä harrastus. Tarjoamme sinulle – mies kellaribassosta heleimpään tenoriin – mahdollisuutta aloittaa Mieskuoro Laulun Ystävissä monipuolisen harrastuksen erilaisissa kokoonpanoissa.

Meillä on tarjota sinulle upeat puitteet, korkeatasoista koulutusta sekä hauskaa sosiaalista toimintaa konserttimatkoineen ja illanviettoineen.

Suomalaiselle mieskuorotoiminnalle on tyypillistä esiintyminen erilaisissa isänmaallisissa tilaisuuksissa. Kuorot tekevät myös yhteistyötä seurakuntien kanssa. Mieskuoroliiton perusohjelmiston ansiosta ystäväkuorojen tapaamisissa ja illanvietoissa raikuvat niin juomalaulut, kuin serenaditkin. Kuoroilta kysytään usein myös avustajia esim. teatteri- ja oopperaproduktioihin. Erilaiset paikalliset, valtakunnalliset ja kansainväliset tapahtumat tarjoavat hauskoja ja antoisia kokemuksia yhteistyössä muiden kuorojen kanssa. Katso kuvagalleriasta esimerkkejä tapahtumista. 

Kuoron jäsenmaksuun sisältyy ohjelmiston ja laulutekniikan koulutus. Kuoroon liittyessään esimerkiksi nuottikirjojen ja esiintymisasujen hankintaan tulee varautua. Matkojen ja illanviettojen kustannuksiin kuoro yleensä tarjoaa kompensaatiota.

20 uutta laulajaa vuoden 2020 loppuun mennessä

rekry-2016-1Pääasiassa 35–55 -vuotiaisiin miehiin (kaiken ikäiset ovat tervetulleita) kohdennetulla rekrytointikampanjallamme on kunnianhimoisia tavoitteita ja suunnitelmia:

  • Ottamalla laulajajoukkoon uusia laulajia, haluamme nuorentaa jäsenistön keski-ikää. Suurella joukolla uusia laulajia luomme myös uudistusmielistä henkeä toiminnan sisällön kehittämiseen.
  • Yhteistyössä Auralan kansalaisopiston kanssa järjestämme erilaisia lyhytkursseja, joissa pääsee turvallisesti kokeilemaan kykyjään laulajana ja oppimaan moniäänistä ohjelmistoa.
  • Maanantaisin harjoittelevan peruskuoron lisäksi torstai-iltaisin on tarjolla kevyemmän musiikin pienryhmäohjelmiston koulutusta, jonka pohjalta kuka tahansa voi perustaa oman kvartetin. Omaehtoista kvartettitoimintaa tuetaan myös muilla tavoin.
  • Toiminnan monipuolistamiseksi ja näkyvyyden lisäämiseksi olemme solmineet uusia yhteistyösopimuksia Auralan lisäksi mm. Turun Naislaulajien kanssa.
  • Perustamme laulajapankin, joka mahdollistaa lyhyempiin projekteihin sitoutumisen kiireisille jäsenille.
  • Pyrimme lisäämään konserttimatkoja sekä kotimaahan, että ulkomaille.

Toimijoidensa näköinen

Kuoron toiminta on hyvin organisoitunutta ja pitkät perinteet omaavalla kuorolla on hyvät toimintaedellytykset niin taloudellisesti kuin toiminnallisestikin. Taiteellisesta ohjelmistosta ja koulutuksesta vastaa kuoron taiteellinen johtaja yhdessä musiikkilautakunnan ja apulaiskuoronjohtajien kanssa. Toiminnallisesta sisällöstä ja yhdistyksen hallinnosta vastaa hallitus, joka kokoontuu aktiivisesti useita kertoja vuodessa.

Laulun Ystävien tunnelmaa voisi kuvata sanalla miesmäinen, joka tässä yhteydessä tarkoittaa leppoisaa ja kannustavaa ilmapiiriä. Halukkaat pääsevät myös vaikuttamaan ja siten tekemään toiminnasta omansa näköistä ja tähän päivään sopivaa.

”Olisiko minusta laulajaksi kuoroon?”

Miksipä ei. Nuotinlukutaito ei ole välttämätön, sen oppii kyllä harrastuksen edetessä. Kaikille uusille laulajille pidetään pieni musikaalisuustesti, jonka jälkeen voit kokeilla kuorossa, kuinka laulaminen onnistuu. Testissä määritellään äänialasi ja kykysi löytää oikeat sävelet.

Toisaalta jos olet jo kokenut muusikko, pääset nopeammin vaativiin tehtäviin ja voit itsekin vaikuttaa aktiivisesti ohjelmistoon esim. oman kvartetin tai musiikkilautakunnan jäsenenä.

Kerro itsestäsi ja kysy lisää

  • varapuheenjohtaja Timo Ahonen puh. ‭045 138 9456 timaho@utu.fi
  • taiteellinen johtaja Juha Järvinen,
    juha.jarvinen@turunkonservatorio.fi

…tai tule vain käymään maanantaina klo 18.00 laulusalilla osoitteessa Puutarhakatu 12, 20100 Turku.

Lisätietoja mieskuoroharrastuksesta Suomen Mieskuoroliiton sivuilta: www.mieskuoro.fi