Liity laulajaksi

HUOM! Nyt on hyvä hetki liittyä kuoroon! Kurssitamme Suomen Mieskuoroliiton perusohjelmistoa hiljattain aloittaneille uusille laulajille. Kurssin lopuksi on mahdollista suorittaa SMKL:n perusmerkki. Perusohjelmistokoulutus järjestetään maanantaisin klo 17.00–18.00 eli tuntia ennen varsinaisia harjoituksia. 

Kerromme lisää harrastuksesta toistuvassa LY-infossa syys- ja kevätkauden alkajaisiksi klo 17.30. Seuraa ilmoittelua. Tervetuloa kuulolle myös minä tahansa maanantai-iltana klo 18.00 alkaen. 

Kuoro on monipuolinen harrastus

Mies, joka haluat laulaa, oletko joskus soittanut instrumenttia tai tunnetko nuotit? Ovatko ystäväsi kehuneet sinua karaokessa?

Kuorossa ja erilaisissa lauluryhmissä laulaminen on hauska ja kehittävä harrastus. Tarjoamme sinulle – mies kellaribassosta heleimpään tenoriin – mahdollisuutta aloittaa Mieskuoro Laulun Ystävissä monipuolisen harrastuksen erilaisissa kokoonpanoissa.

Meillä on tarjota sinulle upeat puitteet, korkeatasoista koulutusta sekä hauskaa sosiaalista toimintaa konserttimatkoineen ja illanviettoineen.

Suomalaiselle mieskuorotoiminnalle on tyypillistä esiintyminen erilaisissa isänmaallisissa tilaisuuksissa. Kuorot tekevät myös yhteistyötä seurakuntien kanssa. Mieskuoroliiton perusohjelmiston ansiosta ystäväkuorojen tapaamisissa ja illanvietoissa raikuvat niin juomalaulut, kuin serenaditkin. Kuoroilta kysytään usein myös avustajia esim. teatteri- ja oopperaproduktioihin. Erilaiset paikalliset, valtakunnalliset ja kansainväliset tapahtumat tarjoavat hauskoja ja antoisia kokemuksia yhteistyössä muiden kuorojen kanssa. Katso kuvagalleriasta esimerkkejä tapahtumista. 

Kuoron jäsenmaksuun sisältyy ohjelmiston ja laulutekniikan koulutus. Kuoroon liittyessään esimerkiksi nuottikirjojen ja esiintymisasujen hankintaan tulee varautua. Matkojen ja illanviettojen kustannuksiin kuoro yleensä tarjoaa kompensaatiota.

Kaikenikäiset ovat tervetulleita

Pääasiassa 25–55 -vuotiaisiin miehiin (kaiken ikäiset ovat tervetulleita) kohdennetulla rekrytointikampanjallamme on kunnianhimoisia tavoitteita ja suunnitelmia:

  • Ottamalla laulajajoukkoon uusia laulajia, haluamme nuorentaa jäsenistön keski-ikää. Joukolla uusia laulajia luomme myös uudistusmielistä henkeä toiminnan sisällön kehittämiseen.
  • Maanantaisin harjoittelevan peruskuoron lisäksi torstai-iltaisin on tarjolla kevyemmän musiikin pienryhmäohjelmiston koulutusta, jonka pohjalta kuka tahansa voi perustaa oman kvartetin. Kvartetit eri kokoonpanoissa tekevät myös kuoron tilauskeikkoja. Omaehtoista kvartettitoimintaa tuetaan myös muilla tavoin.
  • Laulajapankki mahdollistaa lyhyempiin projekteihin sitoutumisen kiireisille jäsenille.
  • Pyrimme lisäämään konserttimatkoja sekä kotimaahan, että ulkomaille. Aika ajoin tavoitteena on myös jonkun suuremman teoksen valmistaminen. 

Toimijoidensa näköinen

Kuoron toiminta on hyvin organisoitunutta ja pitkät perinteet omaavalla kuorolla on hyvät toimintaedellytykset niin taloudellisesti kuin toiminnallisestikin. Taiteellisesta ohjelmistosta ja koulutuksesta vastaa kuoron taiteellinen johtaja yhdessä musiikkilautakunnan ja apulaiskuoronjohtajien kanssa. Toiminnallisesta sisällöstä ja yhdistyksen hallinnosta vastaa hallitus, joka kokoontuu aktiivisesti useita kertoja vuodessa.

Laulun Ystävien tunnelmaa voisi kuvata sanalla miesmäinen, joka tässä yhteydessä tarkoittaa leppoisaa ja kannustavaa ilmapiiriä. Halukkaat pääsevät myös vaikuttamaan ja siten tekemään toiminnasta omansa näköistä ja tähän päivään sopivaa.

“Olisiko minusta laulajaksi kuoroon?”

Miksipä ei. Nuotinlukutaito ei ole välttämätön, sen oppii kyllä harrastuksen edetessä. Kaikille uusille laulajille pidetään pieni musikaalisuustesti, jonka jälkeen voit kokeilla kuorossa, kuinka laulaminen onnistuu. Testissä määritellään äänialasi ja kykysi löytää oikeat sävelet.

Toisaalta jos olet jo kokenut muusikko, pääset nopeammin vaativiin tehtäviin ja voit itsekin vaikuttaa aktiivisesti ohjelmistoon esim. omassa kvartetissa tai hallintoelimien jäsenenä.

Kerro itsestäsi ja kysy lisää

  • varapuheenjohtaja Timo Ahonen, puh. ‭045 138 9456 timaho@utu.fi
  • hallituksen jäsen Jorma Hermonen, puh. 040 752 3229 
  • taiteellinen johtaja Nikke Isomöttönen, nikke.isomottonen@gmail.com

…tai tule vain käymään maanantaina klo 18.00 laulusalilla osoitteessa Puutarhakatu 12, 20100 Turku.

Haasta mukaan laulajakaverisi ja kokoa vaikkapa oma kvartetti. Lataa esite ja lähetä eteenpäin.

Lisätietoja mieskuoroharrastuksesta Suomen Mieskuoroliiton sivuilta: www.mieskuoro.fi