28. ja 29.10.2022 Oi kuule mun sydämeni laulu!

Herkullisimmat kansallisromanttiset mieskuoroklassikot kahden maineikkaan mieskuoron esittämänä: Sibelius, Madetoja, Kuula, Palmgren…

Ohjelmassa myös upeat urkusoolot Marko Hakanpään (Turku) ja Ville Urposen (Espoo) esittäminä.

 • Espoossa pe 28.10.2022 klo 19.00 ja
 • Turun Mikaelinkirkossa la 29.10.2022 klo 17.00

Ohjelma:

Sibelius 1865–1957

 • Soi kunniaksi Luojan
 • Isänmaalle
 • Sortunut ääni
 • Terve kuu
 • Sydämeni laulu
 • Finlandia

Madetoja 1887–1947

 • Hämärän ääniä
 • Suvi-illan vieno tuuli
 • Soita somer, helkä hiekka
 • Valkeat kaupungit
 • De profundis

Palmgren 1878–1951

 • Sjöfararen vid milan

Kuula 1883–1918

 • Metsän kuninkaalle
 • Illalla
 • Iltatunnelma
 • Virta venhettä vie

Wikander 1884–1955

 • Kung Liljekonvalje

ESMILA – Espoon Mieslaulajat – on pääkaupunkiseudulla toimiva arvostettu mieskuoro. Kuoro perustettiin, kun moni opiskeluaikanaan akateemisessa kuorossa laulanut etsi itselleen uutta kuorolaulumahdollisuutta Espoossa noin 40 vuotta sitten.

ESMILA on saavuttanut kuoromaailmassa tunnustetun aseman hyvien johtajiensa ja ahkeran työn ansiosta. Parhaimmillaan laulajia oli yli 70, mutta nykyisin kun kuorolla on oma seniorikuoro, esiintyvän ESMILAn vahvuus on runsaat 40 laulajaa. Senioreilla taas on yhteiskunnallinen tehtävä jatkaa Espoon sotaveteraanikuoron perinnekuorona ja esiintyä siihen kuuluvissa tehtävissä eri puolilla Espoota. Kuoroa johtaa diplomikuoronjohtaja Helge Kõrvits.

Laulun Ystävien ohjelmistoon kuuluu perinteisten mieskuoroteosten ja kirkkomusiikin lisäksi myös kevyttä ohjelmistoa kansanlauluista viihdemusiikkiin. Kansainvälisillä kiertueillaan LY on esittänyt useita kertoja mm. Sibeliuksen Kullervon ja ollut kahdesti mukana levyttämässä teosta. LY toimii myös Turun sotaveteraanikuoron perinnekuorona. Laulun Ystäviä johtaa FM Nikke Isomöttönen.

Liput konserttiin maksavat 20 €. Niitä voi ostaa kuorolaisilta, ovelta tai Esmilan nettikaupasta: www.esmila.com/lippukauppa.