Tehtävä suoritettu

Vega odottaa vuoroaan.

Ensiesiintyminen ja kansainväliset kvartettikisat on nyt koettu! Tilaisuudesta jäi hyvä mieli vaikkei palkintosijoille ylletykkään. Kilpailujen taso oli todella huikea ja voiton veivät Sveitsin poijaat, “Dauðinn frá Basel”, mahtavissa asusteissaan: kilpailuasuna munkinkaavut ja palkintojenjakotilaisuudessa kuoron (Männerstimmen Basel) esiintymisasunakin toimineet polvihousut- ja sukat, kauluspaita ja henkselit. Pelkät asut eivät kuitenkaan tuoneet voittoa vaan tietenkin kvartetin korvia hivelevä esitys jota kuunneltiin ihaillen ja joka palkittiin raikuvin aplodein sekä 800:lla eurolla.

Vega Ensemblelle jäi käteen mahtava kokemus sekä into jatkaa laulamista, seuraava esiintyminenkin on jo melkein bookattu. Kokoonpano saavutti tavoitteensa eli voitti itsensä, se jos mikä on tärkeää! Ilkka Pekanheimo kuvasi kilpailuista koko Vegan esiintymisen ja tuota videota aiomme vahdata oppimistarkoituksessa silmä ja korva kovana. Tre sånger om kärlekenistä voisi löytyä vielä hieman hiomista, Nocturne meni jo melko mukiinmenevästi.

Islannin musiikkitalo Harpa.

Kisan jälkeen oli hymy herkässä istuessamme saman pöydän ääressä Harpan 2. kerroksessa. Jokainen oli itseensä tyytyväinen ja osalla oli vielä Gullitkin kädessä! (Islantilainen olut). Keskustelimme seuraavasta keikasta ja pohdime, että pitäisi varmaan laajentaa ohjelmistoa jotta olisi hieman enemmän esitettävää kuin kaksi kappaletta. Lauluharjoituksia on siis tiedossa.

Esiintyminen tuntui rennolta, Jännitys, jota oli vielä muutama kuukausi sitten melkoisia määriä oli hävinnyt jonnekin. Ehkä Saarelan Pekalla on se kaikki jossain tallessa. Hän lupasi ennen kisoja hoitaa koko porukan jännittämisen jotta me saamme keskittyä laulamiseen. Toimii.

Kilpailuilla oli myös historiallista arvoa: Laulun Ystävistä muodostettu kvartetti kilpaili ensi kertaa kansainvälisillä areenoilla. Eihän sitä ekaan sataa vuoteen uskalla Suomen ulkopuolelle vielä mennä, hoidetaan ensin perusta kuntoon kotona ennen kuin mennään muualle leveilemään. Laulun Ystävistä olisi toki löytynyt aiemminkin ja tälläkin hetkellä monia iskukykyisiä kvartetteja sekä isompia kokoonpanoja. Toivottavasti muutkin lähtisivät tämän tempauksen innoittamana avoimin ja rohkein mielin uusille areenoille laulamaan!

@Ilkka Suominen