Se soi sittenkin!

Se soi sittenkin! Kuukauden harjoittelu alkaa tuottaa tulosta kun kvartetti alkaa soimaan sen verran, että tekee mieli jäädä joka nuotin kohdalle nauttimaan soinnista. Kuoron riveistä uudelleen koottu Vega Ensemble lähtee rohkeasti suoraan kansainvälisille areenoille Islantiin kisaamaan.

Jännitys on jo harjoituksissa ollut käsinkosketeltava mutta on pikkuhiljaa jalostumassa keskittymiskyvyksi ja esiintymisvarmuudeksi jota Islanissa todellakin tarvitaan. Pohjoismaisista kuoroista pääsee yhteensä 14 kvartettia tai hieman isompaa kokoonpanoa mittelemään keskenään laulullisia taitojaan Pohjoismaisille mieskuoropäiville Islantiin toukokuussa.

Heti alussa valittiin kilpailukappaleiksi yksimielisesti Eino Leinon ”Nocturne” jonka on säveltänyt Juha Hilander sekä ”Tre sånger om kärleken” jonka tekstit ovat Arvid Mörnen, Vilhelm Ekelundin ja Erik Blombergin. Musiikki on Nils-Eric Fougstedtin käsialaa. Nämä kappaleet ovatkin sitten harjoittelun myötä soineet unissakin ja hyvä niin, luulisi laulujen olevan pikkuhiljaa jo selkäytimessä asti.

Vega Ensembleen valikoituneet laulajat (aakkosjärjestyksessä): Jorma Hermonen (2. tenori), Leo Nyqvist (2. basso), Reima Orvasto (1. basso) ja Ilkka Suominen (1. tenori). Viimeisenä ja nuorimpana tämän tekstin kirjoittaja, joka on kuin pikkupoika isojen äijien joukossa. Rohkenen kuitenkin väittää, että jokaisen kvartetin jäsenen sisäinen pikkupoika odottaa innolla suurta seikkailua joka odottaa luonnonkauniilla Islannin saarella!

Tämä yleisluontoinen kirjoitus on sarjassaan ensimmäinen Vega Ensemble -kvartetin matkasta Islantiin. Tulevissa kirjoituksissa mm. tarkemmat esittelyt laulajista, kertomuksia koe-esiintymisistä sekä tietysti tunnelmia tien päältä!

@Ilkka Suominen