Vuotta 2013 otettiin vastaan sateessa

Mieskuoro Laulun Ystävien vanhin tähän päivään asti säilynyt traditio on vuodenvaihteen juhlallisuudet Tuomiokirkon portailla. Ensimmäisen kerran kuoro kokoontui tähän tapahtumaan sen ollessa kahdeksan vuoden vanha, siis vuonna 1922. Siinä tilaisuudessa kuoro esiintyi yksin, mutta jo seuraavana vuonna saatiin säestäjäksi ryhmä Porin Rykmentin Soittokunnasta.

1930-luvun loppupuolella otti Turun kaupunki ja Turun Seurakunta yhdessä vastuun järjestelyistä. Silloin tuli ohjelmaan myös puhe, jonka piti aluksi seurakunnan ja kaupungin edustajat vuorovuosina. Nykymuotoisena tilaisuutena vuotta vastaanotettiin 1960-luvulta lähtien.Uuden Vuoden vastaanotto Tuomiokirkon edustalla oli aina 1990-luvulle asti kaupunkilaisille joulurauhan julistustilaisuutta vastaava tapahtuma, johon yleisöä tuli tuhansittain. Sen jälkeen kun kaupungin järjestämä upea ilotulitus puolelta öin on ammuttu Samppalinnan mäeltä, on yleisö kerääntynyt Aurajoen rantamille seuraamaan sitä ja Tuomiokirkon tilaisuus kerää enää muutama sataa katsojaa ja kuulijaa.Kuorolaisille tämä tilaisuus on tärkeä ja uutta vuotta vastaanotetaan ylpeyttä tuntien yhdessä laulajaveljien kanssa.

Satavuotisjuhliensa kynnyksellä vuonna 2012 kuoro esiintyi jälleen urheasti sadetta ja viimaa uhmaten. Tilaisuuden puhujina olivat tuomiorovasti Heimo Rinne ja Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Seppo Lehtinen. Kuoroa avusti ryhmä Laivaston soittokunnan soittajia.

@Leonard Lindberg